Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.08.2017
Курбан за здраве събра десетки на манастира „Св. Иван Рилски“

Курбан за здраве събра десетки на манастира „Св. Иван Рилски“

По традиция и тази година на 15 август, когато се почита  Успение на пресвета Богородица, в манастира „Св. Иван Рилски“ /Пусти/, над кв. Бистрец бе осветен курбан за здраве. Десетки миряни от населени места от Община Враца се стекоха в скритата в скалите света обител, където според легендата е живял Иван Рилски.

Кметът на Община Враца Калин Каменов и неговото семейство също уважиха празника. Те бяха посрещнати от кметския наместник на кв. Бистрец Владимир Тодоров.

„Днес почитаме един от най-големите християнски празници - Голяма Богородица. Празник, който е свързан с обичта към ближния, към хората и към доброто. Затова пожелавам да се обичаме повече и по-малко да се мразим, да създаваме, а не да рушим, да си помагаме и да не си пречим. Така ще бъдем по-благочестиви и ще покажем, че сме достойни християни. Бъдете честити, здрави и пазете доброто в себе си! Честит празник!“ – приветства миряните Калин Каменов.

Водосвет за здраве, плодородна година и късмет отслужи отец Василий. С песен за Бистрец, самодейците от квартала поздравиха всички присъстващи на празника.

#
# # # #