Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
25.08.2017
Блок „Чавдар” № 7 - модерна визия и красив цветови ансамбъл

Блок „Чавдар” № 7  - модерна визия и красив цветови ансамбъл

            В срок се изпълняват ремонтните дейности по Националната програма за енергийна ефективност на блок  „Чавдар“ № 7, който е един от най-високите и най-трудни за изпълнение обекти. Блокът придобива изцяло нова визия и европейски облик, а след приключване на ремонтните дейности собствениците на апартаменти ще имат подобрено качество на живот и ремонтиран пътен участък пред жилищната сграда. Изпълнена е хидроизолацията на покрива. Изцяло са финализирани дейностите по обновяване на общите части.  На 80% е демонтирана и монтирана PVC дограма. Две от фасадите са изцяло готови, термоизолирани, шпакловани и грундирани.

Топлинното изолиране на външните стени се извършва с топлоизолационен материал 0,05 m EPS.  Ще бъдат подменени и осветителните тела в общите части на сградата (стълбище и вход), които ще осигурят необходимия светлинен комфорт и ще отговарят на изискванията на БДС EN 12464-1:202 „Светлина и осветление”.

Разходът на енергия за отопление след въвеждането на горепосочените мерки ще се промени от 130.4 kw/h на 43.6 kw/h, а този за осветлението от 2.6 kw/h на2.4kw/h.

Инвестиционните проекти са изготвени съгласно предвидените мерки от Техническото обследване и Доклада за енергийно обследване.

Изпълнителят на проекта извършва строително - монтажните дейности в срок и с отлично качество, а районът около строителната площадка е поддържан  чист.

След приключване на обекта собствениците на жилища в блок „Чавдар“ №7 ще имат възможност да кандидатстват по проект „Малки граждански инициативи” и да създадат уютно и приятно за почивка околоблоково пространство.