начало » Новини
26.09.2017
Кметът Калин Каменов и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откриха Европейската седмица във Враца, Цветан Цветанов награди победители

Кметът Калин Каменов и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откриха Европейската седмица във Враца, Цветан Цветанов награди победители

Кметът Калин Каменов и зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева откриха Европейската седмица на спорта във Враца, която започна с щафета за ученици.

 „За трета поредна година Враца е част от инициативата Европейска седмица на спорта. Враца се нарежда като град, който надгражда своята спортна инфраструктура, което се надявам да се вижда и оценява от вас. Това ще продължи и в бъдеще, заедно с подкрепата на правителството, за да имате колкото е възможно повече и по-добри условия за спортуване.“, се обърна към спортистите Калин Каменов.

 „Изключително ми е приятно да бъда тук, днес, заедно с вас в този прекрасен град и да видя толкова активни млади хора, с които заедно да участваме в кампанията Европейска седмица на спорта. Искам да ви уверя, че е много важно да спортувате, да бъдете активни и да водите здравословен начин на живот, защото няма нищо по-ценно от това да бъдем здрави. Предизвикайте вашите родители и приятели също да спортуват и да бъдат активни, защото това е важно за всяка една нация. Надявам се, всички вие да  следите какво прави държавата за вас и  колко е важно да имаме на много високо ниво спортна инфраструктура. Аз съм убедена, че тук сред вас има таланти, които утре ще бъдат олимпийски шампиони. На добър час на кампанията и бъдете здрави! Откривам Европейската седмица на спорта и във Враца!“. С тези думи зам.-министърът Ваня Колева приветства присъстващите. Тя благодари за усилията, които Община Враца полага в подобряване на спортната инфраструктура в града и посочи откритата наскоро покрита лекоатлетическа зала.

 

Спортните мероприятия стартираха с щафета, в която участваха ученици от 3-4, 5-8, 11-12 клас. За награждаването,     пред централния вход на стадион „Христо Ботев“ пристигна и председателят на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Той връчи и ваучери, на стойност по 200 лв., на врачанските лекоатлети Михаела Миткова, Никола Костадинов и Десислава Йорданова, които се върнаха с престижни награди от Европейските детски атлетически игри в Бърно /Чехия/. Младите талантливи спортисти получиха и грамоти за отличното представяне и от кмета Калин Каменов.

 

Пред градския стадион, където се проведе откриването, демонстрации направиха състезатели от боен клуб „Сила“ и възпитаници от Детско-юношеската школа на Ботев /Вр/.

В обновената зала по лека атлетика официалните гости присъстваха и на спортно съревнование за най-малките. Около 100 деца от детските градини „Брезичка”, „Дъга”, „Вълшебница” и „Славейче“ се състезаваха в мини маратон и щафета. Събитието е поредното, което бе подкрепено от фондация „Touch happiness“, която осигури наградите и медалите за всички участници.

Спортно събитие, което също бе част от проявите, включени в отбелязването на Европейската седмица по спорта бе провеждането на нестандартен волейболен турнир от смесени отбори. Сили премериха четири сборни тима от врачанския клуб „Ботев”.

На откриването на Европейската седмица във Враца присъстваха още народните представители инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, областният управител Малина Николова, зам.-кметът Петя Долапчиева, спортисти, ученици.