начало » Новини
26.09.2017
Калин Каменов и Цветан Цветанов откриха обновен блок във Враца

Калин Каменов  и Цветан Цветанов откриха обновен блок във Враца

            Кметът на Община Враца Калин Каменов и председателят на парламентарната група на ПП „ГЕРБ“ Цветан Цветанов, откриха обновена жилищна сграда, намираща се на бул. „Втори юни“ №70. На официалната церемония присъстваха още Врачанският Митрополит Григорий, народните  представители Петя Аврамова и Красен Кръстев, зам.-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, областният управител Малина Николова, зам.-кметовете на Община Враца Мария Попова и Петя Долапчиева, живущи в блока, общественици и граждани.

            „ За мен е огромно удоволствие, в днешния ден, да открием поредната обновена жилищна сграда по Националната програма за енергийна ефективност. Благодарение на вашата вяра в необходимостта от промяна на блока, вие спомогнахте за това повече хора от града да се включат активно в програмата. Днес, така желаната промяна, вече е факт. Строително-ремонтните дейности завършиха успешно и в срок, а в началото на зимата ще се усети и ефектът от санирането. Пожелавам ви от сърце да пазите вашия нов дом и да се грижите за него. Благодаря ви за оказаното доверие и се надявам по този начин да дадем пример и на останалите жители в нашия град!“ – каза кметът Каменов при откриването.

 

            Председателят на парламентарната група на политическа партия „ГЕРБ“ Цветан Цветанов приветства присъстващите за постигнатите резултати. „Уважаеми врачани, огромно удоволствие е да присъствам на реализиран проект по Националната програма. За мен е изключително важно това, че всички вие повярвахте в експертния екип, доверихте се напълно и днес, всички ние можем да се наслаждаваме на постигнатото. Благодарение на прозрачността в диалога между гражданите и администрацията, Община Враца е на челно място по брой регистрирани сдружения в страната. Надявам се, да продължаваме с общи усилия да променяме заобикалящата ни среда. Доказателство за казаното до момента е фактът, че основен приоритет на правителството е Северозападна България и по-конкретно, изграждане на скоростната отсечка Ботевград-Мездра. Пожелавам ви да сте здрави, активни и никога да не се отказвате от поставените цели!“, допълни още Цветанов.

            Своето удовлетворение от добре свършената работа, изрази живущата в блока – Катя Йоцева: „Изключително съм благодарна за постигнатите резултати. Нашият блок вече е един от най-красивите в квартала. Надявам се все повече врачани и сдружения на граждани да участват в програмата и Враца да придобие облика на европейски град с перспективи.“

            Церемонията завърши с водосвет за здраве и благополучие, отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий, в съслужение със свещеници от Врачанската митрополия.

Блокът на бул. „Втори юни“ №70 е обновен в цветовете синьо  и жълто. На лицевата страна на сградата, на син фон е поставен символът на Европейският съюз – кръг, с 12 златни звезди. Строително-монтажните дейности са извършени  от ДЗЗД „ЕНЕРДЖИ ЕФЕКТ“. Стойността на сключения договор е 643 312 лв.