начало » Новини
29.09.2017
Зам.-кметът Петя Долапчиева проведе работна среща, свързана с работата на Центъра за правата на децата

Зам.-кметът Петя Долапчиева проведе работна среща, свързана с работата на Центъра за правата на децата

Зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева и Андрес Лике Мадсън - представител на фондация „Велукс“ обсъдиха дейността на Център за правата на децата в гр. Враца. На срещата присъстваха Диляна Славкова - програмен директор на Национална мрежа за децата, екипа на центъра и експерти от Община Враца.

            По време на срещата са отчетени постигнатите резултати от стартиране на дейността му, ролята на Община Враца и партньорството между институциите, ангажирани в работата си с деца в конфликт със закона. Планирани са съвместни действия, свързани с превенция, повишаването качеството на грижата за децата в риск и защитата на техните права.

            Представителят на фондация „Велукс“ изказа благодарност за оказаната от Община Враца подкрепа за реализиране на проекта и за съвместната дейност с екипа на центъра.

 

Центърът за правата на децата в община Враца е разкрит с финансовата подкрепа на Национална мрежа за децата по проект „Развиване на Центрове за права на децата в конфликт и в контакт със закона” и се финансира от Фондация „Велукс“.