начало » Новини
03.10.2017
Кметът Калин Каменов откри изцяло обновен двор в Центъра за работа с деца

Кметът Калин Каменов откри изцяло обновен двор в Центъра за работа с деца

            Кметът на Община Враца Калин Каменов откри изцяло обновен двор в Център за подкрепа за личностно развитие „Център за работа с деца“. На церемонията присъстваха още – директорът на Центъра за работа с деца Лилия Стоева, директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Цветинка Нейкова, творческите състави на Центъра, общественици и граждани.

 „Всеки един самодеец, който посещава някой от творческите състави в Центъра за работа с деца знае, че преди няколко месеца дворът беше неизползваем. Днес, благодарение на положените усилия от страна на директора на Центъра, художествените ръководители и успешно реализираният проект към Министерството на околната среда и водите, пространството е изцяло обновено. Изградените съоръжения ще са от полза и при провеждането на различни концерти и мероприятия на самодейците. Пожелавам на всички да пазите новата придобивка, да продължавате да радвате врачани с дейността си и уверено да реализирате поставените цели.“ – каза кметът Каменов.

            Дворното пространство е обновено със  средства от бюджета на Центъра за работа с деца, като за целта са инвестирани 20 539 лв. Положена е нова настилка с бетонови плочки, изградена е амфитеатрална зона за публика. През настоящата календарна година, институцията кандидатства и спечели проект „Нашият двор – чист, приветлив и функционален – любимо място за деца, учители и родители“ на Министерство на околната среда и водите. По проекта са усвоени близо 5 000 лв., с които е поставена тенис - маса на открито, градински пейки, стойки за велосипеди и цветна дървена ограда.

            Празничната програма продължи с изпълнение на художествено - творческите състави към Центъра.