начало » Новини
11.10.2017
В обновена сграда на филиала на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – Враца беше открита новата академична година

В обновена сграда на филиала на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – Враца  беше открита новата академична година

            В обновена сграда на филиала на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – Враца беше открита новата академична година. Кметът на Община Враца Калин Каменов бе сред официалните гости на събитието. „Уважаеми преподаватели, гости и вие скъпи студенти, ще цитирам една реч на вече покойния наш съвременник – Стив Джобс. В една от последните си речи, този велик човек каза „Останете гладни, останете безразсъдни. Една, наистина емблематична реч, която остана неразбрана от много хора. В духа на казаното от Джобс, искам да ви пожелая да останете „гладни“ за знания  и безразсъдни да постигнете мечтите си. Никога не спирайте да се усъвършенствате, за да може да изградите себе си като личности. Бъдете здрави и никога не се отказвайте от поставените цели! На добър час!“ – каза кметът Каменов в приветствието си към студентите и академичната общност.

            Ректорът на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ проф. д-р Христо Бонджолов изрази своето удовлетворение от обновената сграда на филиала. „За мен е изключително удоволствие, че откриваме академичната 2017/2018 година в една обновена сграда, с добри условия за нашите студенти. Уважаеми колеги, продължавайте да развивате потенциала на младите хора, защото те са нашето бъдеще. Вие, скъпи студенти – бъдете търсещи и активни граждани на нашето общество! На добър час!“. С тези думи проф. д-р Бонджолов се обърна към преподавателите и студентите на филиала.

            На тържествената церемония присъстваха още: областният управител на Област Враца Малина Николова, зам.-председателят на Общински съвет Владимир Христов, директорът на филиала проф. д-р Маринела Михова, преподаватели, студенти и граждани.

 

В сградата на учебното заведение е извършен ремонт, изградена е нова инсталация, подменена е ВиК и ел.мрежата, както и изцяло подменени тоалетни.

През новата академична 2017/2018 година, във филиала ще се обучават 500 студенти, в осем специалности – предучилищна и начална педагогика, както и новата специалност „Математика и информатика“.