начало » Новини
12.10.2017
Дванадесетокласничка стана кмет за един ден във Враца

Дванадесетокласничка стана кмет за един ден във Враца

Преслава Атанасова XII клас,  профил „Предприемачество и бизнес" в  Средно училище „Козма Тричков" стана кмет на Община Враца в рамките на кампанията „Мениджър за един ден“. Заедно с нея още петима ученици влязоха в ролята на зам. - кметовете на Община Враца, на главен архитект, на председател на Общинския съвет и на маркетингов директор на ПОФК „Ботев“ Враца. Младият управленски екип бе посрещнат от кмета на Община Враца Калин Каменов, от неговите заместници -  Мария Попова и Петя Долапчиева, от председателя на общинския съвет - Румен Антов и от маркетинговия директор на футболния отбор - Денислав Георгиев.

„Радвам се, че днес ще бъдем заедно в инициативата „Мениджър за един ден“ и ще имате възможност да разберете, че да се управлява общината е повече отговорност, отколкото престиж, повече проблеми, отколкото радости, но и удовлетворение, когато успееш да решиш проблемите, които има в нашия град. Искам да знаете, че човек се учи в трудните моменти, а не в лесните. Пожелавам на всички успешна и ползотворна работа и се надявам, в края на деня да изпитате удоволствие от изпълнените задачи“ - каза на бъдещите управленци Калин Каменов.

Кметът за един ден Преслава Атанасова заяви, че да си кмет е много отговорна задача. „Кметът се грижи за всичко в един град: за благополучието на хората и за разрешаването на проблемите.“, допълни още Преслава.

Заедно с кмета Калин Каменов, дванадесетокласничката взе участие в проверка на ул. „Георги Бенковски“, където започнаха дейности по асфалтирането на участъка. На място бяха проведени разговори с представители на фирмите-изпълнители, както и с граждани. Извършена бе и проверка на улици, на които в момента се изпълняват ремонти работи, свързани с Водния цикъл на Враца.

В инициативата се включиха: Цветилена Георгиева,  XII клас, профил „Музика" от СУ „Отец Паисий Хилендарски", която мястото на зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, а Евгения Евгениева от XI клас, специалност „Търговия на едро и дребно", професия „Търговски представител" при Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство /ПГТР/ изпълняваше длъжността зам.-кмет „Устройство на територията, строителство и обществени поръчки“.

Функциите на Главен архитект на Община Враца се изпълняваха от единадесетокласничката Габриела Нитоловска също от ПГТР. За ден, председател на Общинския съвет стана Зорница Гергова от  X клас с профил „Информационни технологии" от СУ „Козма Тричков".

В ролята на маркетинг директор на ПОФК „Ботев Враца" влезе Божидар Николов от XI клас, с профил „Информационни технологии" от СУ „Козма Тричков“.

За участието си в инициативата, всички участници получиха сертификати.