начало » Новини
13.10.2017
Община Враца предостави терен за парк за разхождане на домашни любимци

Община Враца предостави безвъзмездно терен, на който ще бъде изграден парк за разхождане на домашни любимци. Площадката ще бъде изградена от доброволци от неправителствената организация „Аз Обичам Враца“, съвместно с неформалната група „Помогни, осинови, дари“. Мястото ще бъде обособено на територията на спортен комплекс „Христо Ботев“, непосредствено до управлението на Общинско предприятие „БКС“ – Враца.

Изграждането на специализирания парк е разделено на два етапа – почистване на терена и извършване на строително-ремонтни дейности по парка.

Почистването на района, където ще бъде обособено мястото за разхождане на домашни любимци, ще се проведе на 14 октомври /събота/. Желаещите да вземат участие в инициативата могат да се включат в 9:30 часа пред сградата на стадион „Христо Ботев“ или в 10:00 ч. на терена до управлението на ОП „БКС“ – Враца. Организаторите са подсигурили необходимите материали за почистване на терена от трева, храсти и битови отпадъци.

Вторият етап се състои в извършване на строително-ремонтни дейности, поставяне на мрежа и кошчета за кучешки отпадъци, както и монтаж на врата и съоръжения за домашните любимци.