начало » Новини
13.10.2017
Калин Каменов бе гост на празник по случай Международния ден на белия бастун

Калин Каменов бе гост на празник по случай Международния ден на белия бастун

Кметът Калин Каменов бе сред официалните гости на празника, организиран от Клуба за рехабилитация и социално приобщаване на лица с увреждания на зрението във Враца, по повод Международния ден на белия бастун. Тържеството се проведе в Клуба на инвалида и на него присъстваха още Румен Антов -  председател на Общинския съвет, Николай Вълков – управител на „Тролейбусен транспорт“, Жасмина Баръмова - Председател на основна организация на инвалидите на Съюза на инвалидите в България /СИБ/ във Враца, членове на териториалната съюзна организация на СИБ, представители на местното дружество на писателите от Федерацията на свободните писатели в България и др.

 Кметът Каменов поздрави присъстващите и посочи, че Враца е добър пример за това, как институциите работят в синхрон и ефективно. Той каза още, че с председателя на Общинския съвет и с управителя на тролейбусното дружество разрешиха проблемите, свързани с промяната в закупуването на билети, при асфалтирането на  улиците в града се дават инструкции на фирмите да бъде осигурен достъпен начин за преминаване на хората с увреждания, на майките с количките.

„Бъдете сигурни, че ще продължим да работим така, че да отговаряме на вашите потребности и да разрешаваме вашите проблеми. В лицето на Община Враца имате сигурен партньор, който винаги ще ви помага. Продължавайте да възпитавате съзнание във всички нас, че не трябва да подминаваме човек в нужда, а да бъдем съпричастни и активни“ - каза още в приветствието си Калин Каменов.

Председателят на Съюза на слепите във Враца Илияна Киркова благодари на кмета Калин Каменов за помощта и подкрепата, която оказва на хората в нужда. „Много неща в нашия град се променят и съм сигурна, че той ще стане по-хубав. Да можем да се предвижваме свободно и безопасно е от особено значение за всеки един от нас. Надявам се, че нашето партньорство с община Враца ще продължи и за в бъдеще. Благодаря за началото!“ - допълни още Киркова.

Празникът продължи с музикално - художествена програма.