начало » Новини
16.10.2017
Калин Каменов: Code Week Враца е начин да инвестирате в собствените си качества

Калин Каменов: Code Week Враца е начин да инвестирате в собствените си качества

„Code Week Враца е начин да инвестирате в собствените си качества и много ме радва, че млади хора като вас, от цяла Северозападна България са избрали почивните дни да бъдат тук и да развиват своите умения, компетенции и то заедно с  хора, които могат да им помогнат“. Това каза кметът Калин Каменов на откриването на четвъртото издание на най-голямото ИТ събитие на северозапада – Code Week Враца, което се провежда в рамките на два дни – 14 и 15 октомври и се организира от Враца Софтуер Общество. Домакин на събитието е Профилирана Природо-математическа гимназия „Акад. Иван Ценов“.

По време на събитието, кметът съобщи, че заради това, което Враца Софтуер Общество прави през последните няколко години, една от най-големите телекомуникационни компании в България е решила във Враца, заедно с известна марка мобилни телефони, да реализират дигитален проект. „Това е благодарение вас, на всички вас! Затова продължавайте да се стараете, да се развивате и аз съм сигурен, че екипът на Враца Софтуер Общество ще ви помогне да бъдете много добри в това, което правите. Успех!“ – каза още в приветствието си Каменов.

Code Week Враца се провежда в рамките на Европейската седмица на програмирането и цели да запознае гражданите на Враца и региона с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България - ИТ. 

 

Над 250  са участниците в четвъртото издание и по време на събитието те ще се срещат с професионалисти – практици, работещи в едни от най-големите софтуерни компании и стартъпи в страната, които разказват защо тези специалисти са толкова високо платени, има ли смисъл да се захващаш с това и от къде да започнеш.

Тази година Code Week Враца е в променен формат. Освен двудневните работилници, ще има и отворени лекции , като част от темите са: „Какво е опън сорс?“, „Какво прави той и защо е полезен за нас?“,  както и ще бъдат дадени практически съвети как да започнем с опън сорс и HR лекция. Новите модули са: „Увод в невронните мрежи и машинното самообучение“, „Комбинация от технологии и магия“, „Дигитален маркетинг“, „3D моделиране“ и „Създаване на електронни магазини с OpenCart“.