начало » Новини
16.10.2017
Кметът Калин Каменов откри XVIII издание на фестивала „Мара Врачанка“

Кметът Калин Каменов откри XVIII издание на фестивала „Мара Врачанка“

            Кметът на Община Враца Калин Каменов откри XVIII издание на фестивала на старата градска песен „Мара Врачанка“. „Искам да ви поздравя с осемнадесетото издание на фестивала на старата градска песен „Мара Врачанка“ и то в ден, в който българите отбелязваме празника на Св. Петка Българска. Един наистина символичен ден, свързан с навършването на пълнолетието на форума. На всички участници пожелавам от сърце старата градска песен, съхранила бита и културата на българина, да просъществува и да бъде предадена на по-младите, за да остане за поколения напред. Искрено се надявам в следващите издания на „Мара Врачанка“ да участват още повече изпълнители и по този начин фестивалът да бъде още по-популярен и по-авторитетен!“  - каза кметът Калин Каменов при откриването на форума.

В тазгодишното издание на фестивала участват над 370 изпълнители от 24 население места на България. Пред врачанската публика ще се представят 52 групи, дуети и индивидуални изпълнители.

В надпреварата за най-добри изпълнители на стара градска песен се включват шест нови състави от - Елена, Арбанаси, Елин Пелин, Алтимир, Кюстендил и Червена вода, Русенско.

            Изпълненията ще бъдат оценявани от професионалното и традиционно жури с председател Бони Милчева и членове Томислав Аспарухов и Димитър Панов. Наградените ще получат плакет и грамота.

Празничната програма ще бъде закрита с концерт на изпълнителя Светослав Стойчев.