Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
15.04.2009
Днес инж. Тотю Младенов, кмет на община Враца, присъства на годишното събрание в село Вировско, на което кмета на селото Илия Гайдарски направи отчет за дейността си.

Участие в събранието взеха зам. кмета по здравеопазване д-р Слави Георгиев, зам. кмета по образование Силвия Драйчева, зам кмета по строителство Светла Кръстева, представители на общинска администрация. От отчета стана ясно, че само за една година община Враца е отпуснала над 44 хиляди лева в различни направления за облагородяване на селото.

         

За осигуряване на работни места по програма ОСПОЗ са отпуснати над 5 хиляди лева, за ремонт на детската градина 2500 лв. , за преасфалтиране на улици, обаластряване , изграждане на бордюри над 20 хиляди лева. За нуждите на кметство е закупена косачка. През тази година са заделени средства за изграждане на мост на стойност 4800 лв.

Интересен е факта, че само за една година в селото за закупени 7 къщи от англичани, които искат да живеят във Вировско. В селото се е настанило и семейство палестинци. Интерес проявяват и граждани от бившата съветска република Молдова.
Жителите на село Вировско повдигнаха и редица наболели проблеми- липсата на пенсионерски клуб, нуждата от нова спирка, безработицата, липсата на клуб за младежки дейности. Жителите отправиха и искане за изграждане на обществен съвет, който да контролира дейността на кмета в селото.

От своя страна кмета на община Враца се ангажира до 7 май в селото да има изградена нова спирка. Още на следващото заседание да се внесе докладна за узаконяване на пенсионерския клуб, както и да се накажат отговорниците за некачествено извършения ремонт в здравната служба, за който вече тече разследване от икономическа полиция. През тази година ще бъдат доставени и още няколко контейнера.

Кметът на Враца инж. Тотю Младенов посети и църквата в село Вировско и дни преди Великден направи скромно дарение за нуждите на църковното настоятелство там.

#
# # # #