Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
25.10.2017
Калин Каменов: С новата техника и оборудване ОП „БКС - Враца“ ще чисти по-качествено, бързо и ефективно

Калин Каменов: С новата техника и оборудване ОП „БКС - Враца“ ще чисти по-качествено, бързо и ефективно

 „Смятам, че с това, което създаваме като визия, брандинг, нова техника и оборудване Общинско предприятие „БКС - Враца“ ще чисти по-качествено, бързо и ефективно, така че гражданите да бъдат доволни.“ Това каза кметът Калин Каменов при извършената проверка на наличната техника на ОП „БКС - Враца“ преди старта на зимния сезон.

За първи път от дълги години насам, „БКС - Враца“ успява да закупи накуп 8 специализирани автомобила за нуждите на предприятието. Машините бяха закупени, след проведена от Община Враца обществена поръчка, като вложената инвестиция в предприятието е в размер на 686 663 лв. И 8-те автомобила са с осигурена гаранция и сервиз. Комуналната техника е комбинирана и може да бъде експлоатирана целогодишно в снегопочистване, метене, миене и разделно събиране на отпадъци.

 „За първи път от толкова години насам Враца разполага със съвременна и модерна техника за снегопочистване. Сред специализираните автомобили, които запълват автопарка на предприятието са 5 броя високопроходими автомобили с марка „Мерцедес“, МАН и др., които са окомплектовани с необходимите съоръжения и приспособления – гребла, лопати. Общият брой на машините е 20, като 7 са на арендаторите. При екстремни ситуации имаме готовност и за сключване на допълнителни споразумения със строителни фирми.“, каза още Каменов.

 

Управителят на ОП „БКС - Враца“ Милен Милетиев съобщи, че ще бъде нает и високопроходим автомобил „Ивеко“ с гребло и 4 кубикова солница от „Екопроект“ ООД. Той добави, че са поръчани 700 тона сол, от тях са доставени 500 тона, които се съхраняват в базите на ОП „БКС - Враца“ на ул. „Доспат” и на ул. „Илинден” № 6.

5 тона е поръчаният магнезиев хлорид, който е предвиден за заледени и стръмни (опасни) участъци, като в съотношение със солта той действа до минус 25 градуса. В началото на следващия на месец ще бъде готово и поръчаното зимното облекло за всички служителите от общинското предприятие.

Кметът Калин Каменов съобщи, че в момента се обсъждат варианти със сектор „Пътна полиция“, със заповед да се определи паркиране само в едното пътно платно, за да може техниката на общинското предприятие да преминава по улиците и да чисти качествено. „Онези автомобили, които са паркирани в нарушение и пречат на снегопочистването ще бъдат вдигани от репатриращия автомобил.“ - допълни Каменов и призова гражданите да подходят с необходимото разбиране и да не пречат на снегопочистващите машини да си вършат работата.

Той добави, че за качеството на почистване ще следи звено „Инспекторат“, както и гражданите, които ще могат да подават сигнали на дежурните телефони и на мобилните приложения.

Денонощните дежурства на служителите на ОП „БКС - Враца“ ще започнат от 15 ноември и ще продължат до края на зимния сезон. В снегопочистването ще бъде включен целият наличен персонал.