Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
26.10.2017
Петя Долапчиева: „Учителите са строителите на новите граждани на обединена Европа“

Петя Долапчиева: „Учителите са строителите на новите граждани на обединена Европа“

„Учителите са строителите на новите граждани на нашата обединена Европа. Работете усърдно с децата, подкрепяйте ги, разкривайте способностите им, дайте им възможност за творчество, за да растат щастливи.“ С тези думи зам.-кметът по хуманитарни дейности на Община Враца Петя Долапчиева се обърна към гостите от 5 държави, които посетиха Община Враца по повод съвместен проект с Детска градина „Знаме на мира“ в града. Зам.-кметът посреща 12 преподаватели от учебни детски заведения от държавите Португалия, Литва, Полша, Хърватия и Гърция, които са партньори с врачанската детска градина по проект на програма Еразъм + „Креативност, експерименти и кооперативно учене – подобряване на практиките в ранното детско образование“.

Директорът на ДГ „Знаме на мира“ Анжела Илиева запозна присъстващите с проекта, чиято цел е да се насърчат децата да прилагат творчески методи и мислене за придобиване на знания – учене чрез преживяване и учене чрез правене.

Зам.-кметът Петя Долапчиева поздрави участниците в проекта за избора на темата и за поставения акцент за природосъобразен начин на живот на децата.

По време на срещата всеки един от участниците в делегацията представи своя екип, населеното място, както и институцията, в която работи, а в края, гостите си тръгнаха с подаръци от Община Враца.