Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.10.2017
Калин Каменов: Челопек е първото село в България, в което има спирка с арт ателие, място за изложби и творчески изяви

Калин Каменов: Челопек е първото село в България, в което има спирка с арт ателие, място за изложби и творчески изяви

            С водосвет, отслужен от врачанския митрополит Григорий и изпълнения на Тригласен женски хор към НЧ "Огнище - 1930", в село Челопек бе открита нова автобусна спирка. Съоръжението бе изградено по проект на „Малки граждански инициативи“, под надслов "В делниците да пътуваме, в празниците да танцуваме".        Официален гост на събитието бе кметът на Община Враца Калин Каменов. "Вчера Враца получи награда за градска среда. При връчването й, аз казах, че това е награда за всички наши съграждани, които повярваха, че община Враца може да изглежда по-добре. Това е награда и за всички, които кандидатстваха по проект Малки граждански инициативи, благодарение, на които днес Челопек е първото село в България, в което има спирка с арт ателие, място за изложби и творчески изяви", заяви в словото Калин Каменов и поздрави за инициативността кмета на селото Тихомир Тодоров.

            Новата спирка в Челопек бе изградена с доброволчески труд на жители на селото. Сумата за построяване на съоръжението в размер на близо 5 хил. лв., от които 3 хил. лв. бяха отпуснати от Общински съвет - Враца по проекта „Малки граждански инициативи“ и 2 хил. лв. – дарение от врачанска строителна фирма.

            Церемонията по откриване на новата спирка бе последвана от освещаване на параклиса "Св. Архангел Михаил" в гробищния парк на селото, който също е построен с доброволчески труд на жители на Челопек. "Надявам се и в други съседни населени места да има подобни храмове без врати, в които всеки да може да дойде и да помоли за мир и успокоение на душите на починалите", каза при откриването кметът Калин Каменов и дари подарък за божия храм. Новопостроеният параклис бе осветен от врачанския митрополит Григорий.

 

            След откриването на двата нови обекта, в село Челопек бе даден курбан за здраве по случай празника на селото Св. Димитър. Организатори на трите събития са кметство Челопек, НЧ "Огнище - 1930" и Църковно настоятелство при храм "Св. Димитър". Сред гостите бяха народният представител Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, общински съветници и жители на селото.