Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.10.2017
"Якото място" бе открито в центъра Враца

"Якото място" бе открито в центъра Враца

            Кметът Калин Каменов бе официален гост на спортното събитие "Яко е да си активен" и откриването на "Якото място" в центъра на град Враца. "Приветствам Младежки център за реализирането на тази инициатива. Сигурен съм, че ще изпитате удоволствие от това, че сте създали това прекрасно място, което е от младите за младите хора", заяви кметът Каменов и призова младежите да бъдат активни и да помагат мястото да се съхрани.

            Спортното събитие, по повод откриване на "Якото място" е част от проект "The Spot", координиран от Сдружение "БГ Бъди активен", който цели да облагороди занемарени градски пространства в 10 български града, превръщайки ги в привлекателна точка за младежи, място за отдих и почивка. Във Враца, като част от проекта бе облагородена тревната площ зад Регионален исторически музей. Изградена е открита сцена, монтирани са маси и пейки за отдих, фасадата на музея е изчистена от графити и са изобразени стрийт арт послания за ползите от движението, културата и историята.

            Събитието бе организирано от Младежки център и Сдружение "БГ Бъди активен", с подкрепата на Община Враца и в партньорство с Регионален исторически музей, Европейски информационен център "Европа директно" към Търговско-промишлена палата - Враца. Гости на откриването бяха Ласка Ненова, председател на Сдружение "БГ Бъди активен", директори на институции и граждани.