Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.10.2017
Кметът Калин Каменов взе участие в структурен диалог за образователната система и младежкото предприемачество

Кметът Калин Каменов взе участие в структурен диалог за образователната система и младежкото предприемачество

            Кметът на Община Враца Калин Каменов взе участие в структурен диалог за образователната система и младежкото предприемачество, организиран от Национално сдружение „Младежки глас“.

„За мен е голямо удоволствие една младежка организация, с национално представителство, каквато е „Младежки глас“ да е част от дискусионен форум във Враца. Надявам се, чрез заложените цели в проекта, да успеете да стимулирате повече млади хора да бъдат активни и да участват в създаването и реализацията на проекти и инициативи. Екипът на Младежки център е доказателство за това, че младежите в нашия град могат. Само преди два дни беше открито „Якото място“ – един проект, създаден и изпълнен изцяло от младежките работници на Центъра. Пожелавам на всички участници в дискусията да бъдат дейни и да търсят диалог с представителите на местната власт, предлагайки различни идеи и инициативи, чрез които да се подобрява качеството на живот на гражданите.“ – каза кметът Каменов в приветствието си пред участниците в дискусията.

На срещата присъстваха още - представители от Младежки център,  от филиала на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, членове на неправителствени организации от региона и ученици. В рамките на дискусионния форум бяха обсъдени теми, свързани с младежкото предприемачество, образователната система и възможностите за реализация на младите хора в обществото.

Кръглата маса на тема „Структурен диалог за образователната система, допълнителната квалификация и предприемачеството“ се реализира по програма „Еразъм+“, като Враца е част от 6-те градове в страната, в които ще се проведат подобни конференции.