Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.10.2017
Силният вятър остави села от Община Враца временно без ток

Силният вятър остави села от Община Враца временно без ток

Силният вятър, който премина през Община Враца през последното денонощие остави части от населени места без ел. захранване. Сигнали за прекъснато електроснабдяване на населени места в общината са постъпили при дежурните телефони в общинска администрация.

Без ток към момента са част от селата Бели извор, Вировско, Върбица, Горно Пещене, Косталево. Аварийни екипи на  електроразпределителното дружество вече работят по възстановяването на  захранването. В части на населените места Баница,  Горно Пещене, Лиляче, Мало Пещене, и Мраморен е прекъснато и уличното осветление. Техниците на Община Враца започнаха отстраняването на авариите.

Вследствие на бурния вятър е паднала и облицовъчна плоча от сграда на ул. „Стоян Кялъчев“ № 6, където се помещават офиси на частни дружества и компании. Мястото е оградено, за да не паркират автомобили и да не преминават граждани. Собствениците и наемателите на сградата са уведомени за предприемане на действия за обезопасяване на сградата.

Във връзка с постъпилата прогноза за времето на 30.10.2017 г. за опасни явления от силни ветрове съпроводени с ниски температури е обявен оранжев код за област Враца. В тази връзка на кметове на населените места е разпоредено да извършат проверка на речните корита и язовири, да се следи нивото на водоемите, както и да са почистени дъждоприемните шахти в града.