начало » Новини
02.11.2017
По-добра организация и по-чисти гробищни паркове за Архангелова задушница във Враца

По-добра организация и по-чисти гробищни паркове за Архангелова задушница във Враца

   „Община Враца, съвместно с Общинско предприятие „Обредни дейности“, „Тролейбусен транспорт“ ЕООД, сектор „Пътна полиция“ и Районно управление на полицията ще създадат по-добра организация и по-чисти гробищни паркове, по повод голямата Архангелова задушница, която се отбелязва в събота, 4 ноември.“. Това каза кметът Калин Каменов по повод предстоящото възпоменание, след като лично инспектира организацията на Централния гробищен парк. На проверката присъстваха управителите на „Обредни дейности“ и на „Тролейбусен транспорт“ Илиян Нисторов и Николай Вълков, както и началник  група  „Пътен контрол“ Янко Харалампиев.
   Каменов посочи, че през последния месец е почистен Централен гробищен парк, който се намира на бул. „Мито Орозов“ и чиято площ е 44 дка. От там са извозени над 200 куб. м. камъни, пръст тревни и др. отпадъци. В момента продължава почистването на Новия гробищен парк, като до момента са обработени 14 дка. Хигиенизирането на парка ще продължи и след Архангелова задушница.


   Управителят на ОП „Обредни дейности“ Илиян Нисторов благодари на кмета Калин Каменов за създадената организация, както и на екипа на ОП „БКС - Враца“, които са участвали в почистването, в което са се включили и лица, лишени от свобода.
   „По отношение на сигурността и организацията на движението от страна на сектор „Пътна полиция“ и Районно управление са предприети мерки, като и на двата гробищни паркове ще има постоянно по трима служители, които ще регулират и подпомагат движението.“, съобщи Янко Харалампиев и добави, че  са предвидени и три мобилни екипа, които при нужда да могат да променят своето местонахождение и да оказват помощ там, където е необходимо.
   Управителят на „Тролейбусен транспорт“ ЕООД Николай Вълков посочи, че  по повод предстоящата задушница всички тролейбусни линии ще се движат с делнично разписание до спирка „Химко“. След това от там, автобус, с учестен график, ще извозва пътниците от спирката на бившия химически завод до Нов гробищен парк.
  „Надявам се гражданите да бъдат доволни от създадената организация, като действията по промяната на чистотата и поддържането на гробищните паркове ще продължи.“, каза още кметът и добави, че след нова година ще бъдат асфалтирани и алеи в парковете, където има компрометирана настилка.