начало » Новини
02.11.2017
Каменов към студенти: Учете и работете с желание и със сърце, а не по задължение

   „Когато учите, участвате в организации или работите, винаги го правете с желание и със сърце, а не по задължение. В противен случай няма да ви се получава.“.  Това каза кметът Калин Каменов по време на публичната лекция, която изнесе пред студенти на филиала на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ във Враца. Каменов бе първият гост - лектор, който откри инициативата на висшето учебно заведение, чрез която ще се канят известни и доказали се личности да изнасят публични лекции пред студентите.


   Форумът бе открит от директора на филиала проф. д-р Маринела Михова, която заяви, че първата лекция се провежда след Деня на народните будители, с което се доказва, че будителството не е само един ден. Над 100 студенти, от различни курсове и специалности, присъстваха на публичната лекция, която се проведе в учебна база на филиала.
   Темата, която бе разисквана със студентите бе „Предизвикателството пред младите хора“. Кметът сподели своя опит и грешки, които е допускал през годините, за да покаже, че човек трябва да бъде активен и  упорит, независимо дали всеки път ще успее. „Успехът не идва от днес за утре. Всеки ден учете по нещо ново и полезно, интересувайте се и търсете възможности, за да се развивате. Никога не се притеснявайте да казвате истината.“, каза още Каменов.
   Пред студентите, кметът разказа за ролята му като президент на студентското правителство, за назначаването му в Агенция „Закрила на детето“ и по-късно оглавяването на институцията, за позицията си като зам.-министър на младежта и спорта и сега като кмет на Враца.
   „Всичко това се е случило с много работа, но най-важна е оценката, която ще получите, а тя е доверието на хората. Дадох ви пример с моя живот, за да разберете, че нищо не се получава лесно, ако когато имате желание и бъдете упорити.“, добави още Каменов.
   Срещата продължи с дискусия по въпроси, свързани с културния живот на Враца и образователни теми.