начало » Новини
07.11.2017
Кметът Калин Каменов и народният представител Петя Аврамова откриха обновения блок 144 в ж.к. „Дъбника“

Кметът Калин Каменов и народният представител Петя Аврамова откриха обновения блок 144 в ж.к. „Дъбника“

Кметът Калин Каменов и народният представител от ПП ГЕРБ за област Враца Петя Аврамова откриха официално обновения по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блок 144 в ж. к. „Дъбника“.

„Поздравявам ви за това, че се обединихте, кандидатствахте и повярвахте, че Община Враца може да бъде добър и коректен партньор. Вие сте един от добрите примери и стимул, държавата да продължи да финансира Националната програма. Пожелавам ви да пазите обновената сграда, защото тази огромна инвестиция, която е направена във вашия блок е за години напред.“ – каза при откриването Каменов и допълни, че средствата, които са вложени в обновяването на блока са в размер на 1 087 544, 40 лв. В  по-топли и по-уютни домове ще живеят 72 семейства. Кметът посочи още, че Община Враца е подобрила и инфраструктурата в района на блока и прикани живущите да се възползват от възможността, която предоставя програмата „Малки граждански инициативи“ към Общински съвет, за да се облагороди и предблоковото пространство.

Народният представител Петя Аврамова поздрави живущите в бл. 144, затова, че бяха сред първите повярвали в Националната програма, на правителството, както и на екипа на кмета на Калин Каменов, който работеше неуморно да убеди гражданите на Враца, че това е единствената Национална програма, която достига до всеки един български гражданин.

Председателят на Сдружението на собствениците Жоро Иванов благодари на Община Враца за съдействието при кандидатстването по Програмата, на строителите за качествената работа и призова живущите да пазят обновената сграда.

На откриването присъстваха още зам.-кметът Мария Попова, представители на строителите и експерти от общинска администрация.

 

Водосвет за здраве и благополучие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий.

Фирмата, която извърши строително-монтажните работи на бл. 144 в ж.к. „Дъбника“ е ДЗЗД „ИНЖЕНЕРИНГ-ВРАЦА 2016“.

В рамките на една година по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, Община Враца успя да обнови 11 блокове в града. Общата стойност на вложените средства за внедряване на енергоефективни мерки е близо 11 млн. лв.