Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
16.04.2009
Община Враца взе участие в пресконференция във връзка с провеждането на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза на гости на Вкусна България”, която се проведе в престижния хотел „Анел” в София на 15 април.

В кулинарния фестивал са включени градовете Пазарджик, Свищов, Велико Търново, Добрич, село Джулюница, Хисар, село Проглед, Етнографски комплекс „Етъра”и Троян.

Организаторите на събитието – Асоциация за развитие на изкуствата АРИЗ 7 и Ивитал Консулт ЕООД обявиха програмата на фестивала пред медиите и анонсираха спонсорите, част от които-Национална Асоциация „Хорека”, Националния дворец на децата, Българска академия на науките, „Олинеза”, HRC кулинарна академия, Международна Академия за VIP ресторантски кадри, Слоу фуд България, БТВ, списанията „Меню”,” Вагабонд”, „Туризъм и бизнес”, „Аз жената” и други.

Идеята на фестивала е демонстриране на ястия от българската национална кухня, приготвени от български и чуждестранни готвачи, сготвени на професионална кухня, събиране на регионални рецепти, провеждане на конкурс „Рецептите на баба” и издаване на книга с рецепти, събрани по време на фестивала.

В Община Враца фестивала ще се състои в село Баница на 30 май по време на „ Ботеви дни 2009”.

Медиите проявиха специален интерес към проведената миналата година кулинарна експедиция „Вкусна България” в шестте села от Врачанския регион.

#
# # # #