Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
10.11.2017
В деня на Враца бе официално открит 14 етажен блок с герба на града

В деня на Враца бе официално открит 14 етажен блок с герба на града

„В деня, когато Враца чества 140 години от Освобождението имаме още един повод да се съберем заедно и да празнуваме – откриването на обновения по Националната програма за енергийна ефективност бл. 54, или както всички го наричат вече „Блокът с герба на Враца.“ – каза при откриването кметът Калин Каменов и допълни, че това е една от най-красивите, най-сложните и най-качествено изпълнените жилищни сгради. 65 са домакинствата, които ще ползват обновения блок, а ремонтните дейности възлизат на 787 754,11 лв.

Кметът благодари на живущите, че са повярвали на екипа на община Враца и в чест на празника на града подари на председателя на Сдружението Мариана Панталеева българското знаме. Каменов посочи още, че в близост до блока е подобрена пътната инфраструктура и предстои завършване на участък от входа на Враца, като по този начин целият район около жилищната сграда ще бъде ремонтирана.

„Щастливи сме, че попаднахме на много коректна фирма, която работеше качествено и с разбиране. Надявам се, жителите на града да видят красивия ни блок, да съдействат на фирмите, както ние, за да може повече блокове да изглеждат по този начин и Враца да придобие по-красив облик.“, каза председателят на Сдружението на собствениците Мариана Панталеева.

„Благодаря ви, че ни изтърпяхте и ни помагахте, за да постигнем това, което вие очаквахте. Пожелавам ви дълги години да се радвате на обновените жилища и се радвам, че работихме заедно.“ – добави техническият ръководител на фирмата изпълнител на строително – ремонтните дейности „МЕГАТУРС-1” ЕООД – инж. Николай Михов.

Молитва за благославяне на нов дом отправи отец Георги от Врачанска Митрополия.