Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
13.11.2017
Кметът Калин Каменов и евродепутатът Андрей Новаков откриха обновен 18 етажен блок във Враца

Кметът Калин Каменов и евродепутатът Андрей Новаков откриха обновен 18 етажен блок във Враца

Кметът Калин Каменов и евродепутатът от състава на Европейската народна партия /ЕНП/ Андрей Новаков откриха официално обновения по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради блок „Чавдар “ 7.

„Днес е символичният празник на вашия блок. Благодаря ви за доверието, което оказахте към нас. Враца стана един от добрите примери за успешно реализирани проекти по Националната програма. Доказателство за това е, че преди две години броят на регистрирани Сдружения беше 9, а сега те са 162.“ – каза кметът и допълни, че следващата стъпка е подобряване на инфраструктурата и облагородяване на междублоковото пространство.

Евродепутатът Андрей Новаков поздрави живущите за инициативността и пожела след 5 години градът да има по-красиви, по уютни и по-съвременни домове. „Сигурен съм, че пътят, който сте поели с кмета Калин Каменов е правилният.“ , допълни още Новаков.

„Благодаря на кмета и общинските служители за съдействието от самото начало до завършването на строителния обект.“ – каза домоуправителят на блока Иван Атанасов.

Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий в съслужие със свещеници отправи молитва за благославяне на нов дом.

От обновяването на блок „Чавдар“ № 7, на ул. „Вежен“ №7 ще се възползват 108 домакинства. Стойността на извършените строително-монтажни работи е 1 412 289, 42 лв. и те бяха изпълнени от консорциум „БГ САНИРАНЕ“.

 

Преди официалното откриване на обновения блок „Чавдар“ №7, кметът Калин Каменов и евродепутатът Андрей Новаков провериха дейностите по възстановяване на улиците в кв. Кулата, компрометирани от проект Воден цикъл.