начало » Новини
21.11.2017
Заместник-кметът Мария Попова участва в европейска конференция в Брюксел

Заместник-кметът Мария Попова участва в европейска конференция в Брюксел

            Заместник-кметът на Община Враца Мария Попова участва в конференция в Комитета на регионите, по покана на Европейската комисия. Темата на международния форум е „Програмата за управление на отпадъците“  и приложението й в отделните страни-членки на ЕС.

            Срещата бе открита от представителя на Комитета на регионите – Мишел Лебрън, който представи основните предизвикателства пред Европейския съюз по отношение на Програмата за управление на отпадъците.

            В рамките на конференцията ще бъдат обсъдени механизмите, свързани с намаляване количествата отпадъци, както и начините за пълното им ограничаване, чрез рециклиране.

            Форумът ще продължи до края на деня като ще бъдат проведени дискусии за околната среда, управлението на битовите отпадъци и добрите практики в отделни европейски държави.

В еднодневния европейски семинар участват още: експерти от Министерството на околната среда и водите, представител на Националното сдружение на общините в България, както и членове на Комитета на регионите и Европейската комисия.