начало » Новини
21.11.2017
Калин Каменов: С малки стъпки всеки един от нас може да направи така, че да станем вярващо и християнско общество

Калин Каменов: С малки стъпки всеки един от нас може да направи така, че да станем вярващо и християнско общество

„С малки стъпки, които прави всеки един от нас, съм убеден, че можем да станем истинско вярващо, християнско общество, в което хората не се мразят, а си помагат.“.  Това каза кметът Калин Каменов на срещата – разговор, по повод Деня на християнското семейство, която се проведе в Ритуалната зала в града. Той призова да бъдем добри не само на Коледа и на Великден, а през цялата година. „Събитие, като днешното може да помогне на всеки да бъде по-уверен не само в себе си и своето семейство, но и във всички нас като общност“, добави още Каменов.

Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий посочи, че храмът е място, което, за разлика от заобикалящия ни свят е пристанище, изпълнено с любов и разбирателство. На срещата - разговор юристът и общински съветник д-р Владимир Христов запозна присъстващите с развитието на нормативната уредба на брака през годините.

 

Презентация на тема „История на брака” бе изнесена от краеведа от Регионалната библиотека Калина Тодорова.

Инициативата се организира от Общинското предприятие „Обредни дейности” и се осъществява с подкрепата на Община Враца, Врачанска митрополия и Регионална библиотека „Христо Ботев”. На срещата присъстваха още заместник-кмета Петя Долапчиева, студенти  и преподаватели от филиала на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” във Враца, общински съветници, многодетни семейства, както и семейни двойки с дългогодишен брак.