начало » Новини
23.11.2017
Заместник-кметът Петя Долапчиева приветства участниците в проект на Филиала на ВТУ във Враца

Заместник-кметът Петя Долапчиева приветства участниците в проект на Филиала на ВТУ във Враца

 Заместник-кметът на Община Враца Петя Долапчиева участва в кръгла маса на тема „Професионално-педагогическата подготовка на студенти – бъдещи детски учители”  в  зала 106  на Филиала на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”  във Враца. На кръглата маса бяха представени резултати от проведен научноизследователски проект „Сравнителни аспекти на професионално-педагогическата подготовка на студенти-бъдещи детски учители (върху примера на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” и Висше педагогическо училище – Алексинац, Република Сърбия). 

            Събитието бе открито от проф. д-р Маринела Михова, директор на Филиала. Заместник-кметът на Община Враца Петя  Долапчиева поздрави гостите, домакините и участниците във форума от името на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов, като пожела успех на участниците.

             „Всичко, което наистина трябва да знам, съм научил в детската градина“ казва Робърт Фулам и ние, тук присъстващите знаем, че е така. Учителите в детската градина полагат основите и не случайно детската градина е първото стъпало в образователната ни система. Поздравявам младите хора в залата, чиято подготовка е обект на проекта и очаквам скоро да се влеят в редиците на успешните учители в нашата община.“- каза още заместник-кметът Петя Долапчиева.

 

             Ръководителят на проекта доц. д-р Евгения Топалска представи реализираните проектни дейности до момента, а академичният състав на Висше училище Алексинац, Сърбия, проф. д-р Весна Краварушич, проф. д-р Соня Величкович, и проф. д-р Анкица Симона Ковачевич  презентираха дейностите, реализирани в Сърбия.

На кръглата маса взеха участие още: преподаватели от Филиала на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”  във Враца, директори на базови детски градини, студенти, както и членовете на екипа по проекта.