начало » Новини
29.11.2017
Проект на Община Враца получи награда за най-голяма социална полза за региона

Проект на Община Враца получи награда за най-голяма социална полза за региона

Община Враца бе отличена от Министерството на енергетиката за проект с най-голяма социална полза за региона. Наградата бе връчена на кмета Калин Каменов от министъра на енергетиката Теменужка Петкова по време на заключителна конференция, на която беше отчетено успешното изпълнение на дейностите по програмата „Енергийна ефективност и възобновяема енергия".

Отличеният проект на Община Враца, който се реализира по Програмата е „Повишаване на енергийната ефективност в общинската образователна инфраструктура на гр. Враца“, чрез който бяха въведени енергийно ефективни мерки в 6 обекта от образователната инфраструктура на града. Стойността на проекта е за над 1.5 млн. лв. и със средствата бяха реализирани дейности в детските градини „Звънче“ и „Детски свят“, в Начално училище „Иван Вазов”, в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ и в средните училища  „Никола Войводов“ и „Васил Кънчов“.

Във форума участваха също заместник-министърът на енергетиката и ръководител на програмния оператор Жечо Станков, както и Бьорн Оли, представител на норвежката дирекция за водни ресурси и енергия.

Програмата „Енергийна ефективност и възобновяема енергия" се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 въз основа на меморандум за разбирателство между Република България и Кралство Норвегия, Исландия и Княжество Лихтенщайн.