Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
04.12.2017
Светлините на Коледната елха във Враца ще грейнат на 6 декември

На големия християнски празник – Никулден във Враца, на площад „Христо Ботев“, ще грейне осемметрова елха, която тази година е украсена с нови светлинни и фигурални елементи. Тържеството, по повод запалване светлините на елхата ще започне в 16:30 ч.

Участие в празника ще вземат възпитаници от детските градини,  квартет „Хармония“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие  - „Център за работа с деца“, квартет „Чарити“, балетно студио „АРТ“ при НЧ „Развитие 1869” и актьори от Драматично-куклен театър Враца. Талантливите деца на Враца ще посрещнат специалния гост на тържеството - Дядо Коледа с песни и стихове, които ще изпълнят на празнично украсената сцена. Поздрав към децата ще отправи кмета на Община Враца - Калин Каменов.

За втора поредна година, на площад „Христо Ботев“, в атмосферата на коледния дух, Община Враца продължава инициативата и организира Коледен базар. По този начин, на едно място се оформя празничен кът, където блести Коледната елха, изградена е най-голямата ледена пързалка в Северна България и всеки посетител може да си закупи от коледните къщички на търговците подаръци, детски играчки, сувенири, захарни и тестени изделия, традиционна българска кухня, греяно вино.

Тази година за най-малките жители от ж. к. „Дъбника“ Община Враца е организира тържествено посрещане на белобрадия старец и запалване светлините на четириметрово коледно дръвче. Празникът ще се проведе на 07 декември, от 16:30 ч. в парк „Дъбника“.