Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
08.12.2017
С атракционно влакче Дядо Коледа пристигна в парк „Дъбника“

С атракционно влакче Дядо Коледа пристигна в парк „Дъбника“

С много песни, танци и емоции, най-малките жители на комплекс „Дъбника“ посрещнаха Дядо Коледа, който пристигна, в най-големия квартал на Враца, с атракционно влакче. Празничното тържество се проведе в парк „Дъбника“ и събра десетки малки и големи, които с нетърпение очакваха най-желания гостенин.

Кметът Калин Каменов поздрави децата, като им пожела да бъдат здрави, да се забавляват, но и да имат добри оценки, за да радват своите родители и учители, които да се гордеят с тях.

Кулминацията на тържеството бе ознаменувана със запалване светлините на Коледната елха и красивата и пищна, празнична заря, която заслужи шумните овации на присъстващите.

 

Участие в празника взеха възпитаници от детските градини,  квартет „Хармония“ към Центъра за подкрепа за личностно развитие  - „Център за работа с деца“, квартет „Чарити“, балетно студио „АРТ“ при НЧ „Развитие 1869”.

 

На празника присъства и заместник-кметът Петя Долапчиева.

Изненадите, подготвени от Община Враца за жителите и гостите на града през следващите дни продължават. На 16 декември, на площад „Христо Ботев“, за първи път ще се проведе празник на врачанските вина, ракии и мезета, където най-добрите производители ще си тръгнат с атрактивни награди.

През следващите дни, на празничната сцена са организирани концерти на възпитаници от детските градини и училища. На 22 декември, отново за първи път във Враца се организира Коледарско шествие и благотворителна изложба-базар, а вечерта ще завърши с голям концерт.

Всички прояви се провеждат на площад „Христо Ботев“, където за втора поредна година Община Враца организира Коледен базар. Всеки посетител може да си закупи от коледните къщички на търговците подаръци, детски играчки, сувенири, захарни и тестени изделия, традиционна българска кухня, греяно вино, да се снима до обсипаната с красиви орнаменти Коледна елха и да се забавлява на ледената пързалка.

#
# # # #