Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
22.12.2017
Калин Каменов пред младежи: Вярвайте в себе си и нека заедно да развиваме Враца

Калин Каменов пред младежи: Вярвайте в себе си и нека заедно да развиваме Враца

            „Вярвайте в себе си, във възможностите си и нека с общи усилия работим за развитието на Враца. През последните две години, благодарение на активността на младите хора в нашия град, успяхме да реализираме много нови иновативни идеи и проекти. Уверен съм, че с добре изградената връзка между местната власт и всички младежи, Враца ще търпи благоприятна промяна“. С тези думи кметът Калин Каменов приветства ученици и студенти в петата среща „Посланиците на Враца“.

            На дискусията присъстваха студенти, учещи и работещи в страната и чужбина, ученици, представители на неформални групи, както и неправителствени организации.

 

            В рамките на петото издание „Посланиците на Враца“ бяха обсъдени възможностите за популяризирането на града, чрез организирането и провеждането на различни форуми, по подобие на Национален фолклорен събор „Леденика“ и хип-хоп фестивал „Рокалюшън“.

            Младият писател Михаил Митев предложи в навечерието на 24-май да бъде обособена „Алея на книгата“, където всеки гражданин да има възможност да се запознае със съвременни български автори. Неговите съученици подкрепиха идеята и заявиха желанието си да се изградят повече библиотеки на открито, които постепенно да бъдат превърнати в открита читалня.

            Сред идеите на студентите от филиала на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ във Враца се открои учредяването на доброволческа младежка програма, чрез която учениците от гимназиален етап да преминат през курс по кариерно ориентиране.

            По време на дискусията бяха обсъдени възможностите за лятно кино, туристически изложения, триизмерно лазерно шоу, както и изграждането на зони с безплатен интернет.

Петата среща с „Посланиците на Враца“ завърши с призив от страна на кмета Каменов към младежите да бъдат активни и да отстояват своите граждански права.  Следващата среща с младите хора ще се проведе по традиция в навечерието на Великденските празници.

#
# # # #