начало » Новини
06.01.2018
Калин Каменов: Великия Христо Ботев продължава да живее във всеки, който обича България

Калин Каменов: Великия Христо Ботев продължава да живее във всеки, който обича България

„Днес отбелязваме един от най-значимите дни в историята на нашата държава. Ден, в който почитаме големия християнски празник Богоявление и в същия ден празнуваме и раждането на великия български революционер Христо Ботев - един от символите на нашето възраждане. 170 години от своето раждане, макар и вече във вечността, Ботев продължава да живее във всеки, който обича България.“ – каза в част от словото си кметът Калин Каменов по време на тържественото отбелязване на 170 години от рождението на поета-революционер Христо Ботев. Той посочи още, че днес трябва да пазим, да създаваме и да бъдем по-родолюбиви, за да почетем достойно паметта и делото на тези, които загинаха за свободата на България.

„Аз съм сигурен, че тук в нашия град има много достойни родолюбци, които никога няма да забравят, а ще възхваляват и възпитават в най-малките и във всички нас да помним, да предаваме и да се гордеем, че сме потомци на великия Христо Ботев. Честит празник!“ - допълни още Каменов.

Тържеството, по повод днешния ден се проведе пред величествения паметник на поета - революционер. Официални гости бяха народният представител инж. Петя Аврамова, областният управител Малина Николова, председателят на общинския съвет Румен Антов, заместник-кметът Петя Долапчиева, общински съветници, директори на институции.

В програмата участваха: 7-годишният Петър Доков, който рецитира емблематичната балада „Хаджи Димитър“, възпитаникът от СУ „Христо Ботев“ Валентино Бойчев, който изнесе интересни факти за живота и делото на войводата, както и Духовият оркестър при НЧ „Развитие 1869“.

В знак на признателност пред саможертвата на Христо Ботев пред паметника му бяха поднесени венци и цветя.