начало » Новини
31.01.2018
Зала за психомоторика беше открита в Детска градина „Знаме на мира“

Зала за психомоторика беше открита в Детска градина „Знаме на мира“

В Детска градина „Знаме на мира“  във Враца вече функционира зала за психомоторика. Специалното помещение бе открито с прерязване на лента от кмета Калин Каменов и директора на детската градина Анжела Илиева.

„За мен е голямо удоволствие да присъствам днес на откриването на зала по психомоторика. Убеден съм, че чрез нея децата ще имат възможност да създават,  да творят,  да опознават себе си и да откриват най-добрите си страни. Вие като техни ментори ги насочвайте да разкрият своите заложби и умения. Пожелавам Ви успех и децата всеки ден да си тръгват оттук с усмивка и с желание в следващия ден да се върнат отново. Бъдете здрави и продължавайте да работите с такова голямо сърце за децата ни!“ – каза при откриването Каменов и допълни, че негов и на екипа му приоритет е подобряване условията за отглеждане, възпитание и живот на децата на Враца. Кметът посочи още, че тази година ще започне и ремонт на сградата на Детска градина „Знаме на мира“, който ще се извърши по проект за подобряване на образователната инфраструктура, част от Инвестиционната програма на Община Враца.

 

Залата за психомоторика стартира в детското учебно заведение като допълнителна дейност и е по желание. Оборудвана е със средства на психомоторния водещ Ружа Симеонова, от бюджета на детската градина и спонсори. В момента, стаята за психомоторика се използва от 4 групи с по 22 деца.

На откриването присъстваха още заместник-кметът Петя Долапчиева, представители на Регионалното управление на образованието, Центъра за обществена подкрепа, на филиалите на Медицински университет – София и Великотърновски университет, директори на детски градини и родители.