начало » Новини
31.01.2018
Първата и единствена в Северозападна България солна стая вече функционира във Враца

Първата и единствена в Северозападна България солна стая вече функционира във Враца

С водосвет, във Враца беше открита първата и единствена в Северозападна България солна стая. Идеята за изграждането на новата терапевтична стая е на семейство Монка и Георги Караджови. Сред официалните гости бе и кметът Калин Каменов.

 „Поздравявам цялото семейство за откриването на солната стая, защото тя ще бъде изключително полезна за всички нас, които поради една или друга причина боледуваме. Надявам се, новата придобивка да е възможност за децата на Враца и техните родители да бъдат много по-здрави, много по-устойчиви на вируси и заболявания. Убеден съм, че нашите съграждани ще бъдат доволни от това, че във Враца има солна стая, която е и единствена в Северозападна България.“ – каза Калин Каменов при откриването.

Солната стая във Враца е изградена с един тон и половина сол. Чрез процедурите в солната стая се прави профилактика срещу сезонните вирусни инфекции и се стабилизира имунната система на децата. Влияе добре на хора със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни заболявания, настинки, алергии, кожни заболявания и др.