начало » Новини
05.02.2018
3 акта, само за два дни съставиха експертите от звено „Инспекторат“

3 акта, само за два дни съставиха експертите от звено „Инспекторат“

Само за два дни, служители на звено „Инспекторат“ към Община Враца, съвместно с представители на Районното управление на полицията съставиха 3 акта и 4 разпореждания на лица, нарушаващи Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на община Враца.

Първите два акта са съставени на 04 февруари. Нарушителите са установени по време на разлепване на рекламни материали на бул. „Мито Орозов“ и ул. „Околчица“, в ж.к. „Дъбника“. На лицата са издадени и полицейски разпореждания за преустановяване разлепването на рекламни материали. По-късно през деня същите отново са засечени да нарушават общинската Наредба и на база неизпълнението, на издаденото по-рано полицейско разпореждане, двете лица са задържани за 24 часа в Районното управление на полицията.

На 05 февруари експертите от звено „Инспекторат“ съставят един акт на лице, разлепвало рекламни материални на нерегламентирани за това места на бул. „Никола Войводов“ и нарушаващо общинската Наредба. Полицейско разпореждане за преустановяване разлепването на рекламни материали е издадено и на лице, установено на паркинг на хранителен  магазин, намиращ се на бул. „Васил Кънчов“.

 

Проверките на експертите от звено „Инспекторат“, свързани с изпълнението на общинските наредби продължават.