начало » Новини
23.02.2018
До собствениците на домашни любимци

Уважаеми собственици на домашни любимци - кучета, Община Враца напомня, че е забранено разхождането на кучетата на територията на детски градини и училища, здравни заведения, както и на детски площадки. Също така е забранено  разхождането им в градските паркове и градини.

Домашните любимци  може да се разхождат само на одобрените и определени за целта алеи, като собственикът упражнява постоянен непосредствен контрол за избягване на евентуални конфликти.

Местоположение на алеите е както следва:

-        ул. „Георги Апостолов”;

-        Парк „Хижата” – по асфалтовите алеи към паметника на Вестителя;

-        На полянката над паметника и Хижата, разхождането и свободното пускане на домашни любимци се забранява , за да се осигури спокоен отдих;

-        Северен обходен път на ж. к. „Дъбника” по цялото протежение на пътя от северната страна. От Оряховско шосе до Криводолско шосе;

-        Кв. „Сениче” – южно от бл. 54;

-        Тревните площи срещу „Психодиспансер”;

-        Кучешка площадка ж.к. „Дъбника”.

Разхождането на  куче на публични места да става с нашийник и повод, а кучета от породите: кавказка овчарка, българско овчарско куче (каракачанско куче), германски дог, немско овчарско куче, ризеншнауцер, московска стражева, черен териер, доберман, ротвайлер, бултериер, питбул и стафордширски териер, мастиф, аржентински дог, ирландски вълкодав – и с намордник.

         Напомняме, че  крайният срок за заплащане на годишната такса е 31 март и е в размер на 12 лв. След този срок и при констатирани нарушения ще се налагат санкции в размер от 50 лв. до 250 лв. на основание „Наредба за реда на придобиване, притежаване и отглеждане на кучета и овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на Община Враца”.