начало » Новини
28.02.2018
Продължава да е усложнена зимната обстановка в Община Враца

Продължава да е усложнена зимната обстановка в Община Враца

Усложнена остава зимната обстановка в Община Враца. И днес, 28 февруари, на територията на региона е обявен жълт код за опасно ниски температури, като за общината ще са между –12° и –9° . През последното денонощие снежната покривка се е увеличила и на места достига до 95 см., като най-много е в селата Паволче, Челопек, Върбица. Снеговалежът продължи повече от 24 часа. На територията на община Враца няма населени места без електрозахранване и водоподаване. Пътищата са заснежени, обработени и проходими при зимни условия.

Предвид зимната обстановка, линиите на общоградския транспорт до населените места се движат със закъснение.

8 снегорина на общинско предприятие и 9 трактори на арендатори са обработвали главните пътни артерии, районите около болницата, детски, здравни и социални заведения. Без прекъсване на работата, се извършва снегопочистването във Враца, като след почистването на основата градска мрежа, комбинираните машини влизат и във вътрешно-кварталните улици. С над 60 тона сол са осолени трасетата на града. Пешеходните зони, около спирките и тротоарите се обработват от 50 служители на комуналното предприятие и 5 роторни машини.

 

Започна разчистването и около контейнерите, за по-добра организация на сметоизвозването в града.

Община Враца призовава гражданите да бъдат внимателни и толерантни на пътя, да оказват съдействие и да не възпрепятстват дейностите по снегопочистването.