начало » Новини
29.04.2009
Откриха столовата в още едно средищно училище в община Враца - ОУ “Васил Левски”.

Откриха столовата в още едно средищно училище в община Враца - ОУ “Васил Левски”.

От днес учениците ще получават топла храна на стойност до един лев, останалата част от порциона се поема от общинския бюджет. Пълният порцион (супа, основно ястие и десерт) струва1.70 лв., от които учениците могат да изберат обяда съобразно предпочитанията си. Община Враца поема 0.70 лв. от избрания от тях обяд.

Гости на официалното откриване на столовата бяха кметът на община Враца инж. Тотю Маденов, заместник-кметът по образование Силвия Драйчева, представители на общинска администрация. Училището осигурява здравословен обяд за учениците си за първи път от над 15 години насам, коментира директора на училището Петя Иванова. В него се обучават над 450 деца от Враца, Лиляче и Бистрец. Над 300 деца са заявили желание да се хранят в столовата. Над 120 хиляди лева са вложени за ремонт на стола. То стана възможно благодарение на средствата осигурени по Програмата за оптимизация на училищната мрежа и на постановление на Министерски съвет за отпускане на 474 лв. на година за храна на ученик.

Децата от училище "Васил Левски" поздравиха гостите с кратка музикална програма, а специално за откриването на столовата учениците изнесоха открит урок на тема здравословно хранене или “10 правила как да се храним здравословно”. Днес всички ученици се храниха безплатно с топла супа.

 

Н. Божилова