начало » Новини
06.03.2018
Петя Долапчиева прие учители от 5 държави

Петя Долапчиева прие учители от 5 държави

Заместник – кметът Петя Долапчиева прие участници по проект „Развитие на ключовите компетентности чрез проектобазирани дейности“, реализиран в рамките на програма Еразъм +. Участниците в делегацията, включваше преподаватели в учебни заведения от държавите Испания, Франция, Италия, Литва и Португалия, които са партньори на врачанското Начално училище „Св. Софроний Врачански“.

            От името на кмета Калин Каменов, Петя Долапчиева приветства участниците в срещата с „Добре дошли“ и представи образователната мрежа в Община Враца, в която влизат 16 детски градини и 20 учебни заведения.

Директорът на учебното заведение Антоанета Сиракова благодари за топлото посрещане и разясни целите на проекта. Тя посочи, че темата, която ще се разисква във Враца е „Развитие на дигиталните компетентности в класната стая“. Чрез прилагане на иновативни методи в обучението, работни ателиета и др. дейности ще се укрепи сътрудничеството между образователни организации и ще се подобри квалификацията на учителите.

 

В края на срещата гостите получиха подаръци от Община Враца и пожелания за нови срещи от заместник-кмета Петя Долапчиева.