начало » Новини
09.03.2018
Заместник-кметът Мария Попова участва в Регионален съвет за развитие на Северозападния регион

Заместник-кметът Мария Попова участва в Регионален съвет за развитие на Северозападния регион

            Във връзка с предложенията на междуведомствена работна група за нов териториален обхват на районите, във Враца се провежда Регионален съвет за развитие на Северозападния регион. На форума присъстват заместник-министърът на труда и социалната политика  д-р Султанка Петрова, както и ресорният заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството – Деница Николова. Представители на Община Враца в срещата са заместник-кметът Мария Попова и главният архитект Чавдар Спасов.

            Заседанието се провежда в залата на Търговско-промишлената палата и ще продължи в рамките на деня. Сред обсъжданите теми, включени в дневния ред на Съвета, са трите варианта за ново райониране на страната, както и анализ на актуалното състояние на републиканската пътна мрежа в Северозападна България. От страна на Министерството на земеделието, храните и горите ще бъде представена информация относно мерките и процедурите, които ще стартират през настоящата година. В програмата на Регионалния съвет е предвидена и дискусия относно дейностите по въвеждане на електронно управление и административно обслужване на гражданите в структурите на държавната администрация.

            На форума присъстват още: областният управител на област Враца – Малина Николова, експерти от министерства, областните управители на Видин, Монтана, Ловеч и Плевен, кметове на общини от региона, членове на работодателски организации, както и представители на академичните среди.