начало » Новини
09.03.2018
Започва записването на участници в третото издание на Национален фолклорен събор „Леденика“

За трета поредна година, на 23-ти и 24-ти юни, ще се проведе Национален фолклорен събор „Леденика”. Организатор на събитието е Община Враца.

         На открита сцена, сред великолепната природа на Балкана, в близост до пещерата „Леденика”, ще се изявяват многобройни групи и индивидуални изпълнители от различни крайща на България. Елементите на тазгодишното издание ще бъдат допълнени от артистични ритуали, както и традиционно богата музикална програма. Ще има много песни, танци, народни обичаи, а майстори занаятчии ще представят своите изделия.

Целта на Събора е да популяризира българските традиции и обичаи, представяйки богатството на фолклорното ни изкуство.

Съгласно статута на Събора, в него могат да вземат участие танцови и певчески групи за автентичен, стилизиран и обработен фолклор, както и индивидуални изпълнители без възрастови ограничения.

Желаещите да участват във фолклорния събор могат да попълнят заявка, която е публикувана на официалния сайт на Община Враца, сектор Култура, както и във Фейсбук страницата на НФС „Леденика”: https://www.facebook.com/ledenikafest/.

Заявката за участие се подава на електронна поща: sabor_ledenika@abv.bg, а срокът е до 13.04.2018 г. След запълване на фестивалната програма, организаторите си запазват правото да отказват заявки за участие.