Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
30.04.2009
Кметът на Враца инж. Тотю Младенов, зам.-кметовете на община Враца и представители на общинска администрация посрещнаха делегация от побратимения с Враца украински град Суми

Кметът на Враца инж. Тотю Младенов, зам.-кметовете на община Враца и представители на общинска администрация посрещнаха делегация от побратимения с Враца украински град Суми

     Секретарят на Сумския общински съвет Петро Гунченко поднесе на инж. Младенов папка с готови „12 безобидни предложения” за съвместна работа. Делегацията на Украйна беше в състав: Людмила Пехова, отдел “Иноваци и външни икономически дейности в Изпълнителния комитет на Сумския градски комитет, Бахардин Дашаев- заместник-декан по учебната част на Украинската академия, Петро Гученко секретар на градския съвет на СУМИ, Сергей Панченко, зам. кмет по туризъм, култура и образование.
     По думите на Петро Гученкко Враца е един изключително красив и привлекателен град за инвестиции и съвместно може да се работи в няколко насоки - обмен на студенти от медицинския факултет във Враца, във факултета на Суми, обмен на работна ръка, обмен на спортисти, разменни гостувания на деца в подходящи детски лагери. Гостите от Суми отправиха и официална покана, духовия оркестър от Враца да участва в международния празник на духовите оркестри, който се провежда в Суми всяка година на 27 юни. Бахардин Дашаев заяви, че е харесал Враца като град, в който може да се организират международни конференции на различни теми, насочени предимно в областта на икономиката и банковото дело. Дашаев обеща да организира конференция с международно участие още тази година.

              

     Това ще бъде само плюс за Враца, тъй като много страни ще научат за Враца и като примамлива туристическа дестинация, каза още Дашаев. Той похвали ръководния екип на община Враца. От своя страна кметът на община Враца инж. Тотю Младенов обеща да проучи всички възможности за съвместно сътрудничество. Делегацията от Суми подари на кмета на Враца инж. Тотю Младенов буре за вино от порцелан, създадено в един от най-известните заводи за порцелан в Украйна, както и дискове с традиционни народни песни от Украйна. По думите им бурето се пълни с вино и се пие за благополучие. Гостите получиха дипляни от община Враца, както и традиционно българско вино.

 

Н. Божилова