Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
20.03.2018
Експерти от общинска администрация посетиха Дневен център във връзка със сигнал

Експерти от общинска администрация посетиха Дневен център във връзка със сигнал

            Експерти от Община Враца направиха посещение в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, където се срещнаха с родителя на потребител на услугата. Срещата е в резултат от сигнал в социалните мрежи, както и от публикация в информационен сайт.

            Родителят на Виктор Александров /Ирена Христова/ – ползвател на социалната услуга, се срещна с началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“ – Ива Станчева, старши експерт Мариета Димитрова, както и с трудотерапевта Петя Димитрова. По време на разговора госпожа Христова посочи случай на грубо отношение към своето дете, от страна на педагога Димитрова. От своя страна, трудотерапевтът посочи, че никога не си е позволявал грубо и неморално отношение към Виктор. В допълнение Петя Димитрова обясни на родителя, че още през месец ноември, в писмено обяснение категорично е заявила, че е готова да бъде атестирана от независима комисия. Специалистът отрече всички обвинения на родителя за дискриминация, тъй като разполага със снимков материал, от който е видно, че нейният син всеки ден участва в груповите занятия на Дневния център.

            В рамките на срещата стана ясно, че потребителят на услугата Виктор не посещава социалното заведение от 19 февруари. Същевременно Ирена Христова отказа синът й да използва услугите на трудотерапевт. Началник отдел „ЗСД“ към Община Враца разясни на родителя, че в Дневния център може да  ползва услугите и на други специалисти. В края на срещата Ирена Христова заяви своето желание синът й да проведе разговор с психолог, който да потвърди или отрече обвиненията, цитирани в жалбите и сигналите. С цел ефективното осъществяване на комуникация с Виктор, Община Враца ще осигури квалифициран психолог за провеждане на щадящо изслушване.

            Община Враца ще продължи да бъде активна страна при разрешаването на възникналия спор, позовавайки се на фактите и обективната действителност.