Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
29.03.2018
Враца ще посрещне с пъстра украса Цветница и Великден

Враца ще посрещне с пъстра украса Цветница и Великден

                В навечерието на големите български празници – Цветница и Великден, Община Враца започна да украсява централната пешеходна зона в града с рисувани яйца. По случай стартиралите пролетни празници в общината, с почти 100 декоративни яйца бе украсено голямо дърво, разположено пред сградата на Пощенска палата. По бул. „Никола Войводов“ са поставени изрисувани яйца, с височина от един метър.

            В началото на площад „Христо Ботев“ е изградена арка, украсена със зеленина и декоративна растителност. Предстои да бъдат позиционирани и три двуметрови великденски яйца, изрисувани от талантливите ръце на художник.

            Община Враца припомня, че следващото събитие, включено в програмата на Пролетните празници е Лазаровден. Празникът ще се проведе на 31 март, от 11:30 часа, на площад „Христо Ботев“. Врачани ще могат да се насладят на лазарски танци, изпълнявани от танцов състав „Хемус“. Кулминацията в програмата за деня е представяне на ритуала лазаруване, в който участие ще вземат възпитаници на детски градини във Враца, съвместно с малките танцьори от „Радост“. Организаторите на събитието канят всички деца да се присъединят към древния български обичай.

#
# # # #