начало » Новини
08.05.2009
Голям празничен концерт на група „Карамел” и ученици от СОУ „Отец Паисий”, посветен на Деня на Европа и на завършващите 12-ти клас в училищата в община Враца ще се състои на 9 май от 19 30 ч. на площад „Христо Ботев”.

Концертът е под патронажа на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов. Подобна инициатива се организира за първи път във Враца, коментира зам.-кмета по образование и Силвия Драйчева, която е един от основите инициатори и организатори на проявата. На площад "Христо Ботев" ще бъде построена голяма открита сцена. Концертът ще продължи близо три часа. В група “Карамел” свирят бивши музиканти от известните рок групи - БТР и Сигнал. На концерта са поканени всички абитуриенти, ученици, жители и гости на града. Концертът е безплатен, напомнят организаторите от община Враца и е подарък за всички врачани.

През 1985 година ръководителите на страните от Европейския съюз, на свое заседание в Милано, решават 9-ти май да бъде честван като Ден на Европа. От тогава до днес 9-ти май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа. Денят на Европа е повод за празнични изяви в много европейски държави. Това е още един начин хората от различни нации да се чувстват обединени европейци.

През 2009 г. този ден ще бъде отбелязан за 11-и пореден път в редица български градове и общини, Враца е една от тях.

 

Н. Божилова