Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.05.2009
Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов и представители на общинска администрация, присъстваха на общоселско събрание в село Нефела, на което кметът Радослав Котов направи отчет на дейността си.

През изминалата година Община Враца е отпуснала над 50 хиляди лева за кметството. Част от тях са за ремонт на улици и тротоари, осигуряване на работни места по програмите за заетост и социален патронаж, почистване на речното корито.

Инж. Тотю Младенов и неговият екип близо час отговаряха на въпросите на хората от село Нефела. Жителите поискаха пълна прозрачност на сделките, които се извършват в кметството със замяната на земя и пасища. От своя страна инж. Младенов се ангажира да провери всички сигнали и ако има нередности нарушителите да бъдат санкционирани. Само преди година заради системни нарушения със Заповед № 297 на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов бяха отнети правата на кмета Радослав Котов като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити за срок от шест месеца, считано от 1 март 2008 г. С правото на второстепенен разпоредител беше натоварена Румяна Маринова с втори подпис върху всички финансови документи на главния счетоводител на Община Враца Петър Петров.

Проблем в селото се оказа и липсата на Здравна служба. Поради несъответствие с хигиенните изисквания, РИОКОЗ не разрешава в помещението да се извършват медицински прегледи. Кметът на община Враца инж. Тотю Младенов беше запознат с проблема едва на събранието, но се ангажира да провери и в най-кратък срок жителите отново да имат достъп до медицинския кабинет, както и на място да има лекар, който редовно да обслужва пациентите.

За първи път от години представители на община Враца присъстват на събрание в кметство Нефела и отговарят на въпросите на жителите на селото, коментираха присъстващите и помолиха от своя страна подобни срещи да станат практика.

Н. Божилова