начало » Новини
27.04.2018
Калин Каменов откри параклис в село Оходен

Калин Каменов откри параклис в село Оходен

         Новоизграден източноправославен храм „Св. Дух“ бе открит тържествено в село Оходен. На освещаването на християнската обител присъства кметът Калин Каменов, който приветства жителите на населеното място и подари икона на „Св. Мина“. „В интензивното ни ежедневие, често забравяме за истински важните неща в нашия живот – семейството и вярата. Нека този храм да ви закриля и да бъде пазител на вярата в село Оходен“ – каза Каменов при откриването на параклиса.

         Православният храм бе осветен от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий, в съслужие с отци от епархията.

 

         На церемонията присъстваха още областният управител Малина Николова, заместник областният управител Мирослав Комитски, кметът на село Оходен Тодор Тодоров, кметове на населени места и жители.

След официалната церемония, по откриването на църковния храм, бе осветен курбан за здраве и благоденствие.

 

Православният параклис „Св. Дух“ в село Оходен е изграден със средства от бюджета на Община Враца. За извършването на строително-ремонтните дейности, вертикална планировка и изографисването на храма са инвестирани над 100 000 лева.