Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.05.2009
Със заповед на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов от тази седмица започва окосяването на зелените площи в детските градини и ясли, учебните заведения, домовете за социални услуги, детските площадки, парковете и градинките.

Със заповед на кмета на община Враца инж. Тотю Младенов от тази седмица започва окосяването на зелените площи в детските градини и ясли, учебните заведения, домовете за социални услуги, детските площадки, парковете и градинките на територията на община Враца, както и в местността „Околчица”.

Поетапно след окосяването ще започне и обработката на тревните площи с дезакарицидни препарати от специализирана за целта фирма. С така предприетите действия Община Враца изпълнява и предписанията на РИОКОЗ за провеждане на задължителни хигиенни и противоепидемични мерки.

Инж. Тотю Младенов разпореди в най-кратък срок да се извърши проучване на всички възлови места в община Враца за часовете и натовареността на извозване на отпадъците. В местата с голям трафик като Гробищните паркове, Централна градска част, „Хижата” и големите квартали да се увеличи трафика на сметоизвозване. Местата, в които няма натоварване и кофите се пълнят по-рядко, съответно да бъде намален. По този начин ще се пестят средства и човешки ресурси. Само от началото на годината са извозени 362 кубика смет повече от договора сключен с БКС, което прави 360 кофи повече, коментира управителят на БКС Иван Младенов.

Н. Божилова