Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.05.2009
Започва изграждането на газификационната мрежа за битови абонати на град Враца.

Кметът на Враца инж. Тотю Младенов е поканен днес от 16.00 ч. да направи първата копка на започващото строителство. Основен изпълнител на проекта е "Рила газ" АД.

Дружеството е едно от четирите, които изграждат битовата газификация в страната. "Рила газ" получи лиценз от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за газификацията на регион "Запад" на България, в това число и на град Враца.

Първият етап от реализацията на проекта обхваща източната промишлена зона и жилищните квартали в района на спортния комплекс – част от ж.к. „Младост”, ж.к. „Самуил” и ж.к. „Околчица”. Строителството на този етап ще приключи до края на годината. За изграждането на газоразпределителната мрежа във Враца, Общината постави сериозни изисквания пред концесионера „Рила Газ”. Преди всичко фирмите - изпълнители на всеки етап трябва да осигуряват пълна съгласуваност с Бърза помощ, Пожарната служба и полицията. При пресичане на подземни комуникации ще присъства и представител на собственика на съоръженията. Задължително е и изискването за осигуряване на нормален достъп на хората до прилежащите имоти. След приключване на изкопните работи и полагането на тръбите пътната настилка ще бъде възстановена. Гаранция за качественото изпълнение на дейностите е депозитът от 150 000 лв. за първия етап на строителството, който „Рила Газ” вече е внесла в Община Враца.

П. Ганчовска